Forum Hair.com

Fryzury

leczenie łysienia, przeszczep włosów

  • Indeks forum ‹Dyskusje.‹ Minoksydyl
  • Zmień rozmiar czczionki
  • Do druku
  • FAQ
  • Galeria
  • Zameldować się
  • wejście

Pianka Regaine. Wydajność?

Pianka Regaine. Wydajność?

alex 28 01 sierpnia 2011, 12:33

Re: Foam Regein. Wydajność?

Przeszedł 1 sierpnia 2011 o 16:59

Re: Foam Regein. Wydajność?

zumba 1 sierpnia 2011, 18:25

Re: Foam Regein. Wydajność?

dmitry_f 1 sierpnia 2011, 19:08

Dziennik Supermana opowiada o jej pracy.
Używałam przez około 9 miesięcy, był duży narost, ale potem włosy były zdmuchnięte, teraz jest gorzej niż przed zabiegiem i nadal się pogarsza.
Nie słuchaj nikogo, wszystko jest rozdęte ze względu na cenę (jak na produkty Apple)
Sam wypróbowałem rozwiązanie Rogaine. włosy rosną szybciej i gęstnieją na piance.
To prawda, że ​​na płynie moje łyse włosy ożyły do ​​stanu PÓŁZIMNE. Nl w temacie pianka pomogła mi bardziej.

Re: Foam Regein. Wydajność?

alex 28 01 sierpnia 2011 22:28

Re: Foam Regein. Wydajność?

lowelly 02 sierpnia 2011 04:31

Pasek szczepień 2006 - 05.01.2009.
1667 pasek przeszczepów - 09.10.2009.
0765 pasek do przeszczepów - 07.10.2010.
Razem przeszczepiono - 4438 przeszczepów

Finasteride - od 09.11.2009.
Minoksydyl - od 15.11.2009.

Re: Foam Regein. Wydajność?

dmitry_f 2 sierpnia 2011, 11:16

AGA rozpoczęła pracę z nową energią. rok przed zabiegiem to na wiosnę zaczęło mi się pogarszać (

Re: Foam Regein. Wydajność?

alex 28 02 sierpnia 2011, 20:06

na jakiejś gałęzi tutaj przeczytałem, że człowiek zawsze zaczyna linienie wiosną i jesienią. Osoby o normalnych włosach tego nie zauważają. Tu jesteśmy.
Więc co jeszcze można powtórzyć.

Generalnie postanowiłem na razie trzymać się swojego planu: pianka rano, Kirkland wieczorem. Zamówiłem już wszystko.

Re: Foam Regein. Wydajność?

Przeszedł 2 sierpnia 2011 o 20:12

Re: Foam Regein. Wydajność?

aviator 03 sierpnia 2011 17:35

Re: Foam Regein. Wydajność?

Prawnik 26 sierpnia 2011 14:01

Re: Foam Regein. Wydajność?

Pushistik 26 sierpnia 2011, 14:10

Re: Foam Regein. Wydajność?

kari 26 sierpnia 2011, 15:32

Re: Foam Regein. Wydajność?

Pushistik 26.08.2011, 19:00

Regaine 5% opinie

„Regaine” służy do wyeliminowania tak strasznego problemu dla kobiet, a zwłaszcza mężczyzn, jakim jest łysienie. W tym wątku rozważymy recenzje wyłącznie dla mężczyzn, dla kobiet istnieje osobna sekcja z recenzjami na temat minoksydylu Regein 2.

Regaine jest dziś popularna, ale wpływa na różnych ludzi na swój sposób. Wszystko zależy od celów, dawkowania, czasu stosowania i tolerancji składników leku przez daną osobę. Głównym składnikiem tego leku jest minoksydyl. Ogólnie „Regaine” jest produktem do użytku zewnętrznego. Butelka o pojemności sześćdziesięciu mililitrów wystarcza średnio na miesiąc.

Porozmawiajmy o tym, jak lek działa na mężczyzn. Jeśli obawiasz się przede wszystkim skutków ubocznych „Regain”, to ci, którzy go stosowali, piszą w internecie na forach o suchości i łuszczeniu się skóry. Takich przypadków nie wyklucza się, najczęściej tę reakcję wywołuje glikol propylenowy, który jest częścią preparatu Regain. Jeśli należysz do osób, które doświadczyły skutków ubocznych, zaleca się stosowanie minoksydylu bez propylenegolu. Niektórzy mężczyźni zauważyli pojawienie się włosów na klatce piersiowej i ramionach. Dlatego musisz przestrzegać dawkowania, aby uniknąć konsekwencji..


Na forach można znaleźć wskazówki dotyczące powiązanych procedur, które można wykonać podczas korzystania z programu „Regain”: wetrzyj kwas nikotynowy i użyj dermarollera. Dlatego takie działania zawsze będą odpowiednie..

Mężczyźni omawiają różne problemy związane ze stosowaniem Regaine. Recenzje wskazują na skuteczne stosowanie w ponad osiemdziesięciu pięciu procentach przypadków. Nowe włosy pojawiają się w postaci puchu. Stają się ciemniejsze, grubsze i grubsze. Ale musisz mieć cierpliwość, a wyniki, które można pozytywnie ocenić, pojawią się za około trzy do czterech miesięcy. Próbując różnych przypadków użycia, z mezoskuterem lub bez, mężczyźni wciąż wychodzą do wyjścia - aby kupić i stosować „Regaine” na bazie minoksydylu.

W Internecie wśród różnych skarg można znaleźć drobne awarie ciśnienia. Ale znowu wszystko jest indywidualne i zależy od reakcji organizmu konkretnej osoby. Pojawia się również problem czasu trwania zażywania narkotyków. Ktoś musi go używać przez sześć miesięcy, ktoś przez rok, a nawet półtora roku. Wszystko zależy od celów i tempa wzrostu włosów.


Recenzje mężczyzn wskazują, że generalnie „Regaine” to lek, którego działanie jest dobrze odczuwalne i przynosi wymierne efekty. Zauważono również łatwość użytkowania, zwłaszcza jeśli zdecydowałeś się na piankę Regaine. Istnieją skutki uboczne, ale nie są one przerażające. Ostatecznie mężczyzna używający Regaine przywróci mu dawną gęstość włosów..

WRACAĆ

  • Wskazania do stosowania
  • Sposób stosowania
  • Skutki uboczne
  • Przeciwwskazania
  • Ciąża
  • Interakcje z innymi produktami leczniczymi
  • Przedawkować
  • Warunki przechowywania
  • Formularz zwolnienia
  • Kompozycja

Regaine to miejscowy lek stymulujący wzrost włosów. Regaine, stosowana miejscowo, wspomaga wzrost włosów u kobiet i mężczyzn z łysieniem androgenowym. Aktywny składnik leku minoksydyl ma działanie rozszerzające naczynia krwionośne.
W badaniach klinicznych leku zauważono, że Regain wspomaga wzrost włosów, zapobiega wypadaniu włosów przy łysieniu z głównymi ogniskami u mężczyzn na koronie iu kobiet w środkowej części.
Rozpoczęcie stymulacji wzrostu odnotowuje się 4 miesiące po rozpoczęciu terapii Regaine. Po zniesieniu minoksydylu wzrost nowych włosów ustaje, a po 4 miesiącach można spodziewać się powrotu poprzedniego wyglądu.
Dokładny mechanizm działania roztworu Regaine u pacjentów z łysieniem typu męskiego nie został ustalony..
W trakcie badań u pacjentów z nadciśnieniem tętniczym lub prawidłowym ciśnieniem tętniczym nie stwierdzono istotnych ogólnoustrojowych skutków ubocznych.
Przy zewnętrznym stosowaniu leku Regaine składnik aktywny jest nieznacznie wchłaniany do krążenia ogólnoustrojowego przez normalną nienaruszoną (nienaruszoną) skórę (nie więcej niż 1,4% zastosowanej dawki określa się w osoczu krwi).
Nie badano wchłaniania minoksydylu u pacjentów ze współistniejącymi chorobami skóry.
Minoksydyl nie wiąże się z białkami osocza. Nie wiadomo, czy minoksydyl jest metabolizowany po przedostaniu się do krążenia ogólnoustrojowego. Około 95% minoksydylu, który dostał się do osocza krwi, jest wydalane w ciągu 4 dni po zakończeniu leczenia. Substancja czynna leku Regaine jest wydalana głównie przez nerki..

Wskazania do stosowania

Regaine jest stosowana w leczeniu mężczyzn i kobiet z łysieniem typu męskiego (łysienie androgenowe).
Regaine nie jest zalecana pacjentom, u których wypadanie włosów jest spowodowane przyjmowaniem niektórych leków, noszeniem ciasnych fryzur oraz niedoborem witamin i minerałów (na przykład witaminy A lub żelaza), ponieważ w takich przypadkach minoksydyl jest nieskuteczny.

Sposób stosowania

Aby nanieść 1 ml leku, należy 6 razy nacisnąć pompkę aplikatora, która jest skierowana na środek dotkniętego obszaru. Konieczne jest unikanie dostania się Regaine do oczu i na błony śluzowe. Po użyciu roztworu dokładnie umyj ręce..

Skutki uboczne

Regaine jest dobrze tolerowana. W niektórych przypadkach możliwy jest rozwój takiego niepożądanego działania leku:
Efekty miejscowe: rumień, pieczenie, łuszczenie się skóry, zapalenie skóry. W pojedynczych przypadkach odnotowano rozwój łysienia, łojotoku i niepożądanego nadmiernego owłosienia..
Wpływ na serce i naczynia krwionośne: obniżenie ciśnienia krwi, zaburzenia rytmu serca, bóle serca, kołatanie serca.
Reakcje alergiczne: alergiczny nieżyt nosa, obrzęk twarzy, pokrzywka, alergiczne kontaktowe zapalenie skóry.
Inne skutki uboczne: omdlenie, duszność, zawroty głowy, obrzęk kończyn, ból głowy.
Wraz z rozwojem ogólnoustrojowych skutków ubocznych minoksydylu, w tym kołatania serca, bólu w klatce piersiowej, zmiany masy ciała, obrzęku kończyn i zawrotów głowy, a także pojawienia się przekrwienia i podrażnienia w miejscu podania, należy zrezygnować z Regaine i wybrać terapię alternatywną.
Regaina może powodować oparzenia oczu i błon śluzowych, w przypadku przypadkowego kontaktu z roztworem w oczach i błonach śluzowych należy je natychmiast przepłukać dużą ilością czystej bieżącej wody.

Przeciwwskazania

Regaine jest przeciwwskazana u pacjentów z nietolerancją minoksydylu, pediatrii, pacjentów z chorobą niedokrwienną serca, arytmią, niedociśnieniem tętniczym (w tym z tendencją do niedociśnienia), a także dusznicą bolesną; pacjentom w wieku powyżej 65 lat należy przepisać Regaine ze szczególną ostrożnością i tylko pod nadzorem lekarza (u pacjentów tej kategorii nie przeprowadzono badań klinicznych leku).
Należy zachować szczególną ostrożność podczas prowadzenia samochodu i obsługiwania niebezpiecznych mechanizmów podczas leczenia produktem Regaine (ze względu na ryzyko wystąpienia niedociśnienia tętniczego i zawrotów głowy).

Ciąża

W czasie ciąży i laktacji nie zaleca się stosowania leku Regaine.

Interakcje z innymi produktami leczniczymi

Regaina w połączeniu z guanetydyną może zwiększać ryzyko hipotonii ortostatycznej.

Przedawkować

Podczas stosowania leku Regaine zgodnie z zaleceniami przedawkowanie jest mało prawdopodobne. W przypadku przypadkowego podania doustnego możliwy jest rozwój ogólnoustrojowego działania minoksydylu. 5 ml 2% roztworu Regaine zawiera minoksydyl w dawce 100 mg, która jest maksymalną dopuszczalną doustną dawką w leczeniu dorosłych pacjentów z nadciśnieniem tętniczym. Po podaniu doustnym minoksydylu u pacjentów może wystąpić niedociśnienie tętnicze i tachykardia. W takim przypadku wskazane jest leczenie objawowe, powołanie diuretyków, beta-blokerów i dożylne podanie soli fizjologicznej (w postaci ciągłego wlewu).
Przepisywanie sympatykomimetyków w przypadku przypadkowego doustnego podania minoksydylu jest przeciwwskazane.
Substancja czynna leku Regaine jest wydalana z osocza krwi podczas hemodializy.

Warunki przechowywania

Regainę należy przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci, w których reżim temperaturowy utrzymuje się od 15 do 25 stopni Celsjusza.
Okres trwałości leku Regaine - 4 lata.

Formularz zwolnienia

Roztwór Regaine 60 ml w butelkach z aplikatorem, w pudełku kartonowym 1 butelka.

Kompozycja

1 ml 2% roztworu Regaine zawiera:
Minoksydyl - 20 mg;
Substancje dodatkowe, w tym alkohol etylowy.

1 ml 5% roztworu Regein zawiera:
Minoksydyl - 50 mg;
Substancje dodatkowe, w tym alkohol etylowy.

Recenzje pianki Regain


Recenzje Regaine do włosów w formie piany mówią o wyjątkowej skuteczności środka na łysienie. W ramach Minoxidilu poprawia ukrwienie skóry, działa na mieszki włosowe, powodując wzmożony wzrost włosów. Pianka Regein, według lekarzy-trychologów, jest lekiem, przy jej stosowaniu praktycznie nie ma skutków ubocznych, jeśli przestrzega się wymaganej dawki. Po stwierdzeniu przerzedzania się włosów lepiej nie odkładać leczenia. Recenzje pianki Rogaine wskazują na wysokie wyniki w odbudowie włosów, gdy lek był stosowany od samego początku problemu..

Recenzje Regain pianki 5%, zwracając uwagę na zalety leku

Postać dawkowania w postaci pianki pozwala na łatwe nakładanie leku na skórę. Uważa się, że stężenie substancji czynnej jest idealne. Przy stosowaniu pianki Regein 5%, według opinii klientów, nowy wzrost włosów obserwuje się w ciągu miesiąca.

Wygodny sposób stosowania leku. Nie ma potrzeby wyjmowania pipety miarowej, wystarczy zdjąć nasadkę i odmierzyć wymaganą dawkę. Szybko się wchłania, nie trzeba czekać godziny, zanim preparat wyschnie. Po zapoznaniu się z recenzjami dotyczącymi aerozolu Regain można zauważyć, że nie ma objawów reakcji alergicznych, które pojawiają się po zastosowaniu balsamu. Wynika to z braku glikolu propylenowego w kompozycji. W piance zastępuje go gliceryna, która jest bardziej nieszkodliwa, nie powoduje łupieżu, łuszczenia, swędzenia i innych negatywnych reakcji.

Możesz upewnić się, że lek jest skuteczny, zamawiając go na stronie minox1.ru lub dzwoniąc pod numer +7 (499) 391-63-16

Temat: Kto próbował Regaine?

Opcje motywu
  • wersja do druku
  • Zapisz się do tego wątku...

Trudno powiedzieć, że włosy przerzedzają się. W kosmetologii radzono mi wypróbować „Regein”. Kosztuje około tysiąca. Myślę. Czy ktoś go użył?

tak, użyłem.
kupiony, używany miesiąc, chociaż w paczce po cztery.
fajnie, włosy stały się twardsze, objętość na głowie wzrosła, przestał tak obficie wypadać, ale.
Wszędzie mam rzadkie włosy i bardzo mało, jeśli nawet nie golę się na nogach, nikt nie zobaczy, że mam je tam, zaczęły odrastać, nawet nie czułem, że tam są, generalnie zawsze nie miałem nic wspólnego z roślinnością, ale po zastosowaniu rogowania włosy stały się twarde wszędzie, na łonie, przepraszam, golenie w ogóle nie było możliwe, robiłem to ze łzami, gdy odrosły, były nie do zniesienia, kłujące, swędzące. straszny
pod pachami ta sama historia, generalnie goliłem się codziennie na równych zasadach, jak myć zęby, ale po użyciu Rogaine musiałem użyć balsamu do depilacji. co generalnie jest szokiem dla mojej skóry, ale gdy urosło co najmniej pół mm. och, byłem wyczerpany, dopóki wszystko nie wróciło do normy. ronić łzy, dopóki roślinność nie wyzdrowieje po tym zabiegu

ale koleżanka go używa, nie może być zadowolona..
Rozumiem, że wszystko jest indywidualne

naka
po zastosowaniu rogowania włosy stały się twarde wszędzie, na łonie, przepraszam, golenie w ogóle nie było możliwe

Coś, w co się nie zagłębiam. gdzie go użyłeś.
Chcesz powiedzieć, że wylewasz go na głowę - włosy rosną wszędzie.

wylej go na głowę - włosy rosną wszędzie.
UH Huh.
w opakowaniu znajduje się specjalna pipeta dozująca 1 g rano a wieczorem 1 g, a więc codziennie
Posmarowałem ściśle według instrukcji iw miejscach gdzie włosy się przerzedziły, następnie przetarłem je opuszkami palców, posmarowałem tylko głowę, ale włosy stały się twardsze wszędzie
Na opakowaniu jest napisane, że jeśli na twarzy zaczną rosnąć włosy (prawdopodobnie możliwy efekt uboczny), przestań używać
nic nie rosło na mojej twarzy, każdego dnia podchodziłem do lustra z przerażeniem, broń Boże, broń Boże. nic nie urosło, ale się zatrzymało

„Regaine” na wzrost brody - pierwszy środek z minoksydylem

Szczególną popularność zyskała nowa moda - na brodę, która nadaje mężczyznom powagę i odrobinę brutalności. Płeć męska, dążąc do szybkiego zarostu, wykorzystuje wiele środków: od farmaceutycznych kompleksów multiwitaminowych po leki aktywujące wzrost włosów. Regaine na brodę stosuje się niezgodnie z zaleceniami producenta - początkowo preparat przeznaczony jest do zwalczania ogniskowego wypadania włosów.

  1. Trochę o firmie
  2. Formularz zwolnienia
  3. Podanie
  4. Przeciwwskazania i skutki uboczne
  5. Wydajność
  6. Opinie

Trochę o firmie

Johnson & Johnson jest autorem znanej na całym świecie marki Minoxidil Rogaine. Linia produktów do pielęgnacji włosów obejmuje płyny i pianki stosowane w walce z łysieniem androgenowym.

Amerykańska firma jest holdingiem obejmującym około 250 filii rozsianych po całym świecie. Ich produkty są powszechnie znane ze swojej wysokiej jakości i różnorodności, firmy zajmują się produkcją:

  • leki;
  • produkty sanitarne i higieniczne;
  • wyposażenie medyczne.

Johnson & Johnson ma siedzibę w USA w stanie New Jersey.

Formularz zwolnienia

Wysłane przez Abhishek Arya (@ abbyarya24) 21 września 2019 8:18 PDT


Marka Rogaine została zarejestrowana w 1988 roku i ma na celu rozwiązanie problemu dziedzicznego łysienia. Leki są oparte na substancji czynnej - minoksydylu - z różnymi procentami. Dla mężczyzn firma produkuje fundusze od 5%, dla kobiet - 2%.

Wysoki koszt jest uzasadniony dobrą wydajnością i minimalną liczbą reakcji ubocznych podczas stosowania.

Firma oferuje następujące rodzaje funduszy:

  1. Rogaine Men’s Hair Regrowth Treatment Foam 5% (pianka dla mężczyzn) - stosowana w leczeniu łagodnych do umiarkowanych postaci nierównomiernego łysienia, specjalnie zaprojektowana dla dorosłych. Ogólny wynik zależy od stopnia wrażliwości organizmu na substancję czynną, 5% minoksydyl.
  2. Rogaine Men’s Extra Strength Hair Regrowth Treatment, 5% (balsam dla mężczyzn) - służy do przywrócenia zdrowego wzrostu włosów, zatrzymania wypadania włosów, zapobiegania łysieniu. Za pomocą głównego składnika przywracane są mieszki włosowe „śpiące” w skórze. Wyniki badań wskazują, że skuteczność leku określono w 87% przypadków..
  3. Rogaine Women’s Hair Regrowth Treatment 2% (balsam dla kobiet) - zawiera 2% roztwór minoksydylu, pierwsze efekty daje już po 3 miesiącach regularnego stosowania. Najlepszy efekt odnotowano we wczesnych stadiach wypadania włosów (niekontrolowane wypadanie włosów, ponad 60 sztuk dziennie).

Producent odradza stosowanie produktów przeciw wypadaniu włosów na innych obszarach niż skóra głowy. Odkrywcy, którzy zastosowali preparaty do rozwiązania problemu słabego wzrostu zarostu, przekonują, że produkty firmy spisują się znakomicie i pomagają uzyskać gęstą brodę 6-8 miesięcy po rozpoczęciu zabiegów.

Podanie

Przed użyciem leku należy oczyścić twarz. Dalsze użycie zależy od formy wydania:

  1. Balsam - niewielką ilość (wielkości grochu) nakłada się na obszary problemowe 2 razy dziennie. Proces odbywa się przy lekkich ruchach masujących, należy unikać kontaktu z oczami i błonami śluzowymi.
  2. Spray - nałóż do 5 porcji na każdą połowę twarzy. Kompozycję wciera się miękkimi, okrężnymi ruchami, z lekkim masażem. Lek jest rozprowadzany równomiernie, nakładany dwa razy dziennie.

Wyższe dawki, 10% i 15%, nie są odpowiednie do przyspieszania wzrostu brody lub wąsów. Przeznaczone są do walki z ciężkimi postaciami nieregularnego łysienia, skoncentrowany roztwór może poważnie uszkodzić wrażliwą skórę twarzy..

Eksperci twierdzą, że aby uzyskać stabilny efekt, „Regaine” należy stosować przez co najmniej rok. Gdy kurs zostanie przerwany, reakcja będzie indywidualna: istnieje duże prawdopodobieństwo, że wygląd powróci do swoich pierwotnych miejsc. Odrastające włosy na twarzy znowu wypadną, pozostanie tylko niewielka część.

Przerwy między zabiegami nie powinny przekraczać 2 tygodni, pod warunkiem ciągłego stosowania leku przez kilka miesięcy. Próby aplikacji produktu w szachownicę (miesiąc po miesiącu lub w innej kolejności) nie przyniosą oczekiwanych rezultatów. Przerwy między zabiegami są dozwolone tylko z poważnych powodów.

Dla niektórych mężczyzn stosowanie preparatu „Regain” może stać się źródłem dodatkowego owłosienia na dłoniach, ogólnego zaciemnienia roślinności w całym ciele..

Błędne przekonanie o pojawieniu się monobrowca lub wzroście roślinności wokół oczu nie ma podstaw - takie fakty nie zostały zarejestrowane.

Przeciwwskazania i skutki uboczne


Regaine jest zabroniona do stosowania z następującymi wskaźnikami:

  • dla osób niepełnoletnich i starszych - osoby poniżej 18 roku życia i powyżej 65 lat;
  • z nadwrażliwością na składniki leku, w tym minoksydyl;
  • z dermatozami, naruszeniem integralności skóry: skaleczeniami, zadrapaniami, małymi ranami.

Stosowanie balsamu lub sprayu może wywołać rozwój różnych reakcji ubocznych organizmu. Lokalne negatywne skutki obejmują:

  • rozwój zapalenia skóry na skórze pod włosami;
  • ciężkie zapalenie skóry z objawami podrażnienia, zaczerwienienia i zapalenia;
  • alergiczne kontaktowe zapalenie skóry;
  • zapalenie mieszków włosowych, swędzenie, łojotok;
  • ogniskowe wypadanie lub porost włosów w niepożądanych miejscach (przy nieprawidłowym stosowaniu produktu).

Badania kliniczne wykazały, że działania niepożądane w dwóch podgrupach leczonych 2% i 5% roztworem minoksydylu były porównywalne pod względem charakteru i ciężkości. Przy wyższym stężeniu składnika aktywnego częstość występowania działań niepożądanych wzrosła..

Reakcje ogólnoustrojowe są mniej powszechne i rozkładają się w zależności od porażki poszczególnych narządów wewnętrznych i układów:

  • patologie dermatologiczne - niespecyficzne alergie z pokrzywą i wysypką, obrzękiem twarzy i ciała;
  • oddział oddechowy - duszność, katar pochodzenia alergicznego;
  • układ nerwowy - napady bólu głowy z zawrotami głowy, zawrotami głowy i zapaleniem nerwu;
  • oddział sercowo-naczyniowy - bolesne odczucia w okolicy klatki piersiowej, niestabilność wskaźników ciśnienia krwi, częste bicie serca, zmiany rytmu skurczów serca.

Związek przyczynowy między stosowaniem Rogainy a działaniami niepożądanymi stwierdzono tylko w przypadku nieprawidłowości dermatologicznych. W innych przypadkach ich występowanie może nie wiązać się z leczeniem łysienia.

Przypadkowe połknięcie roztworu może spowodować wystąpienie ogólnoustrojowych reakcji ubocznych, które pojawiają się w odpowiedzi na rozszerzające naczynia właściwości substancji czynnej:

  • 2% roztwór w objętości 5 ml - zawiera 100 mg minoksydylu lub maksymalną ilość leku stosowanego w leczeniu nadciśnienia;
  • 5% roztwór 5 ml - zawiera 250 ml substancji czynnej, co odpowiada 2,5-krotnemu przekroczeniu dawki, która jest stosowana u osób dorosłych w leczeniu nadciśnienia tętniczego.

Objawy przedawkowania obejmują spadek ciśnienia krwi, tachykardię, zatrzymanie płynów w tkankach. Leczenie wymaga wyznaczenia diuretyków i beta-blokerów.

Produkt zawiera niewielką ilość alkoholu etylowego, który może wywoływać stany zapalne i podrażnienia gałek ocznych. W przypadku kontaktu z wrażliwymi obszarami (podrażniona skóra, oczy lub błony śluzowe) należy je przepłukać bieżącą zimną wodą.

Wydajność

Spektrum działania minoksydylu na mieszki włosowe nie zostało w pełni zbadane; początkowo środek został opracowany w celu obniżenia wysokiego ciśnienia krwi.

Skuteczność leku wiąże się z poprawą mikrokrążenia krwi w obszarach problemowych, co aktywuje pracę mieszków włosowych.

Ta funkcja pozwoliła na użycie balsamów i pianki do zwalczania niewystarczającego wzrostu włosów, dziedzicznego łysienia. Przypadkowe połknięcie leku do krwiobiegu i dalsze rozprzestrzenianie się w organizmie może spowodować aktywny wzrost roślinności nie tylko na twarzy, ale także w całym organizmie.

Zalety korzystania z „Regain” obejmują:

  • łatwość użycia - każda procedura trwa nie dłużej niż 2 minuty;
  • uniwersalność - produkt przeznaczony jest dla osób w wieku od 18 do 65 lat;
  • dobre wyniki - po 3 miesiącach pierwsze włoski pojawiają się na pustych miejscach;
  • trwałość efektu - dopiero po zakończeniu pełnego cyklu terapii.

Roztwór nie posiada specyficznego zapachu, jest łatwy w aplikacji i praktycznie nie powoduje skutków ubocznych.

W obecności zwierząt domowych należy zapobiegać ich kontaktowi z aerozolami lub płynami - składnik aktywny w kompozycji jest dla nich poważną trującą substancją.

Opinie

Według opinii użytkowników „Regaine” na brodę nie zawsze daje oczekiwany efekt. Dla jednych jest to absolutnie bezużyteczne, dla innych to najlepszy sposób na przyspieszenie wzrostu zarostu..

O piance Regaine 5%:

  1. (https://forum.heavybeard.com/viewtopic.php?p=8655): „Zamówiłem piankę na eBayu (z kursem 6 miesięcy) i kosztowało mnie to 6000 rubli i 15 dni oczekiwania. A teraz mam zamówienie! Butelki wykonane są z aluminium o chropowatej powierzchni, całkiem przyjemnej w dotyku i wyposażonej w elegancki pokrowiec z zabezpieczeniem przed dziećmi. Opuszczamy kolbę z rozpylaczem w dół i naciskamy... I oto jest to, czego chciałem! Pianka o zapachu alkoholu, która szybko topi się na ciepłej skórze, szybko się wchłania (w porównaniu do Alerany) i szybko wysycha. BEZ napięcia, swędzenia, podrażnienia i łuszczenia się skóry (wszystko jest czysto subiektywne według danych mojego organizmu)! Mrowiło przez minutę, wysycha jeszcze przez 10 minut, voila! Jedynym minusem, jaki znalazłem, jest to, że pozostawia białe smugi na skórze, jeśli pianka nie jest dobrze wcierana. Nie mogę sobie wyobrazić, jak to będzie wyglądać na tych, którzy zapuszczają brody ”..
  2. (https://forum.heavybeard.com/viewtopic.php?p=9349): „Witam ponownie! Piankę Regaine używam już prawie 5 miesięcy i taką mamy w tej chwili. W sumie niewiele, chłopaki z sąsiednich tematów mają po prostu dżunglę na twarzach w porównaniu ze mną, a ja mam cholerny krzak! Faceci pomagają, doradzają, co robić? Czy synchronizacja jest tak długa? Smaruję 2 razy dziennie, zjadam witrum 1 raz dziennie (pełny zestaw witamin), czekam na radę, inaczej tracę serce. P.S. Kiedy robisz zdjęcie, "czarne konopie" widać prawie prosto - włosy wydają się być termiczne, ale rosną nierealistycznie wolno, co to jest? "

Produkty sprzedawane są w sieciach aptecznych, sklepach internetowych i drogeriach. Użytkownicy w recenzjach często wspominają o różnych produktach, które były używane do aktywnego zapuszczania brody.

Istnieje kilka rodzajów leków zawierających minoksydyl:

  1. „Kirkland Minoxidil” - odnosi się do leków generycznych Rogaine'a (tanich analogów z niewielkimi zmianami w składzie). Wyprodukowano w USA, nie wymaga spłukiwania, nadaje się do codziennego użytku. Cena za 1 butelkę 5% roztworu wynosi od 799 rubli, za opakowanie 6 sztuk - 3600 rubli 5% pianki kosztuje 1500-2100 rubli, w zależności od liczby jednostek.
  2. „Alerana” jest przeznaczona na aktywny porost włosów z St. Petersburga („Vertex”). Wykonany jest w jednej wersji - sprayu, z 5% roztworem. Cena od 670 do 2010 rubli za 1-3 butelki.
  3. „Generolon” ​​- produkowany w Chorwacji, występuje w 2 formach: 2% i 5% spray. Stosuje się go dwa razy dziennie, jedna butelka kosztuje 560 rubli. Negatywna opinia o produkcie wiąże się z częstymi zapaleniami skóry - skład zawiera glikol propylenowy.

Regularne stosowanie produktów Johnson & Johnson daje oczekiwany efekt w czasie, tempo wzrostu brody uzależnione jest od indywidualnych cech organizmu. Trycholodzy zalecają łączenie stosowania miejscowego z użyciem pełnych kompleksów multiwitaminowych - witaminy i minerały mają pozytywny wpływ nie tylko na włosy, ale i na cały organizm.

Aerosol Minoxidil 5% (Regaine) - opinie

Negatywne recenzje

Kiedy mój mąż zaczął chytrze tracić włosy, zaniepokoił się tym zjawiskiem, był bardzo zdenerwowany i zwrócił się o pomoc do trychologa. Lekarz zalecił mu 5% roztwór leku Regaine. Używał go przez ponad miesiąc, codziennie wcierał w skórę głowy, dwa razy rano i po pracy. Dzięki temu łysina nie zmniejszyła się. To mu nie pomogło.

okres użytkowania regeneracji to łącznie już 10 miesięcy. Ostatnie 3 miesiące - 5%. Ani wypadanie nie ustało, nie widzę nowych włosów na rozstaniu, niestety nie ma możliwości wykonania fototrichogramu. Ale przynajmniej pewna pozytywna zmiana powinna nastąpić za 10 miesięcy...

Ogólnie nie ma wątpliwości, że jest to AHA. Dermatolog tylko to potwierdził. Przerzedzenie występuje w okolicy ciemieniowej, a zwłaszcza w strefie korony. Z tyłu głowy i nad uszami włos normalnej grubości. Ponadto istnieje dziedziczność. Dziedziczność jest również jedną z definiujących AGA.

Wielokrotnie oddawałam krew na hormony płciowe, hormony tarczycy i na żelazo. Tam wszystko jest normalne. Tyle, że włosy z roku na rok systematycznie się przerzedzają. Od 14 lat.

Zalety:

Niedogodności:

Nie pasowało! Straszne swędzenie i łupież, który ledwo się wyleczył!

Przeczytałem recenzje i polecił mi trycholog. ALE. Każdy przypadek jest inny! Mam 45 lat, zauważyłem „łysienie” około 5 lat temu, ale nie przywiązywałem do tego żadnej wagi. Ale na próżno! Nie powiem, że moje włosy bardzo wypadają, ale na koronie i okolicy ciemieniowej widać wyraźnie, że brakuje mi włosów. Włosy są cienkie, lekkie, wszystkie przedziały są w świetle. Zrobiłem fototrichogram - gęstość włosów w tych miejscach wynosiła 120,0 na kV. cm (norma 190). Regaine skomplikowała moją sytuację - strasznie swędziła mnie głowa, pojawił się łupież, ledwo go wyleczył! Nie pomogło, lekarz na podstawie badań wysłał mnie do ginekologa-endokrynologa. Męski hormon jest mocno zawyżony. Dobrze, żeby Regaine komuś pomogła, ale ja po prostu zszokowałam, że po nim takie problemy. Jeśli ktoś jest uczulony lub ma nietolerancję, nawet nie próbuj! (Recenzja pianki Regene 5% (minoksydyl 5%).

Neutralne recenzje

Zalety:

Niedogodności:

Nie mogę robić reklam szamponów.

Moje włosy przerzedziły się jakieś pięć, sześć lat temu i tak się składa, że ​​panika. Że tylko nie poszło na kurs i nalewka pieprzowa i jajko, z olejkiem łopianowym i wszelkiego rodzaju masażami, ale niestety nie sprzeciwiasz się genetyce.
A teraz jestem jeden do jednego, jak Dwayne Johnson czy Vin Diesel, choć wciąż bliżej Brsa Willisa i Adriano Celentano!
Tak więc na Nowy Rok bliscy krewni dali mi ten „cudowny lek”.
Od razu powiem, że nie miałem złudzeń, moja żona i ja długo mierzyliśmy i przyzwyczailiśmy się do mojego nowego wyglądu (minęło pięć lat). Ale ktoś najwyraźniej nie lubi mojego wyglądu?
Używam tego środka od trzeciego tygodnia..
Wynik, z wyjątkiem strasznego świerzbu i łupieżu, nie został jeszcze zaobserwowany. A instrukcje użytkowania na 23 małych stronach, z których połowa to „skutki uboczne”, „przedawkowanie”, „interakcja i specjalne instrukcje”. (Prawdopodobnie jest mniej instrukcji z teczki nuklearnej).
Cena, jak się dowiedziałem, zaczyna się od 1300 rubli, a okres składania wniosków wynosi od 2 do 6 miesięcy.
Jeśli w przyszłości nikt mi go nie da, to raczej nie kupię go sam, mimo obiecanego „super-efektu”!

Zalety:

Nie pachnie jak apteka

Niedogodności:

Witam wszystkich drodzy czytelnicy!
Przetestowano piankę na porost włosów o nazwie „Regaine”. Kupiłem go dla brata w aptece i uważnie obserwowałem. Tuba nie jest duża, waży 60g.
Bardzo zwyczajny projekt, nie przyciąga uwagi
Informacje od producenta na drugiej stronie opakowania
Preparat należy stosować prawie 2 razy dziennie, więc jego zużycie jest bardzo duże - potrzeba dużo pieniędzy.
Zapach jest neutralny, świeży, nie wydziela narkotyków.
Tekstura - zwykła lekka piana
Przez trzy miesiące regularnego stosowania nie dały żadnego efektu. Wydaje mi się, że najlepszym lekarstwem na łysienie jest darsonval

Zalety:

pomaga, ale tylko w momencie aplikacji

Niedogodności:

cena, analogi można znaleźć tańsze

Dobra pora dnia, czytelnicy serwisu Otzovik.
W mojej dzisiejszej recenzji omówię środek na wypadanie włosów Regaine. Nieco wcześniej przedstawiłam Wam ampułki przeciw wypadaniu włosów

Technika Vichy Dercos Aminexil Pro. W przeciwieństwie do tego środka, kilka razy używałem ampułek i wynik zawsze mnie cieszył. Patrząc w przyszłość, powiem, że tego rodzaju środki to karetka, która faktycznie pomaga, ale pomaga tylko przez określony czas. Jak tylko przestaniesz go używać i mija miesiąc lub dwa, znowu stanąłem przed podobnym problemem. Jedyna różnica polega na tym, że włosy nie wypadają w tak dużej ilości..
To właśnie ten środek został mi polecony w aptece w Niemczech. Wcześniej nie znałem leku. Na polecenie farmaceuty, który zapewnił, że jest to produkt nowej generacji i warto na to zwrócić uwagę, kupiłam Regaine.
Regaine jest przepisywana zarówno mężczyznom, jak i kobietom, którzy borykają się z tym samym problemem.
Co to za lek?
Roztwór zaleca się nakładać na czystą, dokładnie wysuszoną skórę głowy..
Przyjrzyjmy się bliżej. Tak więc opakowanie zawierało trzy butelki po 60 ml roztworu i dwa aplikatory. Jedna z nich ma postać pipety, druga to butelka z rozpylaczem. Dla Twojej wygody wybieramy jedną z dwóch.
Każda butelka jest szczelnie zamknięta. Przed użyciem należy otworzyć wieczko i nałożyć aplikator. Wygodniej było mi nakładać roztwór pipetą.
Teraz uwaga, zgodnie z instrukcją, roztwór należy nakładać na głowę nie więcej niż 2 ml Regaine dziennie. To jest główna i główna zasada. Teraz wyjaśnię, dlaczego wybrałem pipetę, chociaż na pewno byłaby znacznie wygodniejsza z pistoletem natryskowym. Pipeta posiada podziałkę, więc uważaj
Z jej pomocą kontrolowałem też spożycie roztworu. Roztwór nakładałem na głowę dwa razy dziennie, rano i wieczorem, po 1 ml.
Zgodnie z instrukcją, jeśli tak dobrałeś aplikator „nebulizator”, aby dawka odpowiadała 1 ml, należało nacisnąć pompkę aplikatora 6 razy. Nie odważyłem się użyć tego przywiązania, bo bałem się popełnić błąd, może na próżno. Po rozpyleniu nie zaleca się mycia włosów przez 6-8 godzin.
Przeciwwskazania do takiego rozwiązania:
- nie zalecane dla dzieci poniżej 18 roku życia
- w ciąży i karmiących
- o dużej wrażliwości na minoksydyl i inne składniki produktu.
Roztwór ma słaby medyczny zapach. Nie jest paskudny, szybko się zużywa. Ten kurs jest przeznaczony na miesiąc. W momencie aplikacji moje włosy były farbowane, nie ma żadnych przeciwwskazań w takich przypadkach.
Jak działa lek: rozszerzając naczynia skóry głowy, Regaine zwiększa przepływ krwi do mieszków włosowych. Dzięki temu uśpione mieszki włosowe są aktywowane i włosy zaczynają z nich wyrastać..
Efekt Regaine zauważyłem po około 3 tygodniach przyjmowania leku. Włosy zaczęły mniej wypadać, cebulki stały się gęstsze. Ogólny stan włosów nie uległ zmianie. nie było blasku, nic więcej.
Po 5 tygodniach od zażycia leku efekt był na twarzy, włosy naprawdę zaczęły mniej wypadać, struktura włosów, jak mi się wydawało, stała się trochę grubsza. Ale około 1,5 miesiąca później ponownie stanąłem przed tym problemem. Włosy znów zaczęły wypadać. Obecnie eksperci twierdzą, że zwykle dopuszcza się od 60 do 100 włosów dziennie. Pewnie dobrze pasuję do tej figury, może trochę bardziej. Ale kiedy w myślach liczyłem 60 dziennie, 1800 miesięcznie, możesz w ogóle zostać bez włosów)).
Zauważalny efekt pojawia się po około 3-4 miesiącach regularnego stosowania produktu. Ale to leczenie nie jest tanie..
Lek sprzedawany jest w aptekach w trzech rodzajach: balsam 2% i 5% oraz pianka 5%, ta ostatnia nie była dostępna w momencie zakupu.
Podsumowując, Regaine nie zrobiła na mnie większego wrażenia. Jej efekt jest namacalny, ale tymczasowy. Kosztuje nie mniej niż ampułki Vichy, a nawet trochę więcej. Dla mnie wolałabym kupić kolejne opakowanie ampułek i używać ich profilaktycznie.

Pozytywne recenzje

Piana działa równie skutecznie jak płyn… 100% ten sam efekt. Pamiętaj tylko, że efekt jest inny dla każdej osoby. Głównie regaine / kirkland ma na celu spowolnienie łysienia i to działa. Najważniejsze jest, aby zrozumieć to od samego początku aplikacji. I nigdy nie możesz przestać używać.

Włosy zaczęły wypadać po urodzeniu mojego drugiego dziecka, pomyślałam, że przestanę karmić piersią i wszystko będzie dobrze. Ale go tam nie było, nawet po zaprzestaniu laktacji sytuacja się nie zmieniła. Nie pomogły różne maski apteczne i ludowe, balsamy i wywary, na jakimś forum dowiedziałem się o minoksydylu. Początkowo włosy zaczęły się kruszyć jeszcze bardziej, bałam się nawet, ale potem wszystko wróciło do normy, pojawił się młody puch. W sumie używałem produktu przez około 8 miesięcy.

Po pierwszym porodzie (w wieku 27 lat) zauważyłem, że środkowe rozstanie stało się bardzo rzadkie. Zdenerwowałem się i postanowiłem od razu działać. Zostałem zbadany i stwierdzono, że mam dziedziczne łysienie androgenowe. Lekarz wyznaczył Women’s Rogaine. Po zakończeniu karmienia od razu kupiłam lek. Po 8 miesiącach stosowania zapomniałem o swoim problemie. Teraz mogę zrobić dowolną fryzurę bez czesania przedziału, żeby ukryć defekt.

W porównaniu z tym, co się stało i co jest teraz bardzo dobrym wynikiem, najważniejsze jest, aby przejść do wyniku i nie rezygnować!

Na skroniach, w grzywce i z tyłu głowy wystąpił wypadanie włosów. Lekarz powiedział, że to typowe łysienie u mężczyzn, ustalono również przyczyny i leczenie. Kupiłem minoksydyl od izraelskiej firmy za radą lekarza. Używałem go przez cztery miesiące. W tym czasie zauważyłam takie usprawnienia jak ustanie wypadania włosów i pojawienie się nowych włosów w okolicy grzywki. Używany balsam 2%. Pojawił się łupież, ale ja używam kupionego w aptece olejku łopianowego. Zniknął łupież. Użyję go dalej, aby zobaczyć pożądany efekt.

regaine to dobry środek na wypadanie włosów u mężczyzn i kobiet. Włosy mojego męża zaczęły wypadać w pęczki. Zacząłem go używać - to pomaga.

Żelazo pomaga przy wypadaniu włosów - tj. musisz jeść więcej mięsa, spożywać pokarmy bogate w żelazo.

Ogólnie rzecz biorąc, każdy może mieć różne przyczyny wypadania włosów. Może to wynikać z braku pewnych hormonów. Trzeba szukać pierwotnej przyczyny.

Spodziewaj się efektu takiego leku nie wcześniej niż 3 miesiące później, Pena uratował mnie idealnie na wakacjach - i nic nie wylało, a bardzo wygodnie go wyjąłem, posmarowałem i wygrałem

Niedługo miną 3 lata odkąd biorę minoksydyl, więc postanowiłem podzielić się swoim doświadczeniem, a raczej recenzją używanej w formie pianki od różnych producentów. Z gnojowicą wszystko jest jasne, czy to kilof, czy rogaina, nie ma dużej różnicy, a to i to brudzi włosy, wysycha na długi czas itp..

Moje pierwsze doświadczenie to amerykańska pianka Rogaine. Używałem go przez pierwsze półtora roku rano i byłem bardzo zadowolony. Szybko wysychały, nie sklejały włosów, po 20 minutach wyglądały na zadbane a dodatkowo piana wydawała się nadawać pewną objętość.

Wtedy z jakiegoś powodu postanowiłem wypróbować nowy produkt, nasz krajowy produkt, pianka Regein, jest sprzedawany w prawie każdej aptece. Wydaje się, że nie zauważyłem dużej różnicy i stosowałem go rano, potem operacja, potem włosy odrosły. I właśnie teraz, kiedy gałąź, wkradł się we mnie robak wątpliwości, że coś jest nie tak. Włosy zaraz po umyciu i nałożeniu naszej regainy były przetłuszczone, ich objętość nie była taka sama jak w rzeczywistości. Zapewniałem się, że początkowy wybuch z miny minął i wydawał się całkiem niezły..

Ale nifiga! Do testów zdecydowałem się zabrać starego dobrego Kirklanda w postaci pianki i ofigelu. Włosy są czyste, nie przetłuszczają się, szybko schną i co najważniejsze, widziałam dawno zapomniany efekt objętości!

Generalnie moje wnioski są takie, że odzysk w naszej aptece jest „taki sobie” pod względem estetycznym i niewiele różni się od zwykłej gnojowicy. Zasolone i przetłuszczające się włosy.

Dlatego uważam, że stare dobre są lepsze, choć mniej dostępne - Kirklands i łotrzykowie z USA.

Dobry specjalistyczny sklep z produktami do odbudowy włosów hairmeds.ru. Są niedrogie witaminy z Kirklanda, Regaine, włosów.

Uvarov Andrey Vladimirovich, trycholog najwyższej kategorii

Aktywnie polecam Minoxidil swoim pacjentom. Najpierw z polecenia kolegi przetestowałem to na sobie. Przekonany, że naprawdę pomaga zachować włosy, wzmacnia je i aktywuje wzrost nowych, zaczął przepisywać go pacjentom. I na ich przykładzie ponownie jestem przekonany, że lek w pełni spełnia deklarowane efekty stosowania.

Z jakiegoś nieznanego powodu włosy zaczęły mi wypadać, warkocz miał 7 cm grubości i stał się półtora. Poszedłem też do profesorów na zabiegi, sprawdziłem organizm, wstrzyknąłem wszelkiego rodzaju bzdury, lekarstwa, witaminy. pomogła mi tylko regaine, włosów było dużo, oczywiście nie pojawiły się 7 cm warkocze, ale włosy można było nazwać grubymi i pięknymi. ale odzysk zniknął ze sprzedaży. lekarz powiedział, że odwraca efekt po zaprzestaniu stosowania. i tak się stało. Nie wiem co robić, warkocz ma 1 centymetr, zgadzam się używać go przez całe życie, gdyby tylko wszystko wróciło

Mój mąż zaczął łysieć w wieku 35 lat. To jest dziedziczne. Jego tata w wieku 50 lat był praktycznie łysy, tylko z tyłu głowy miał włosy. Łysy mojego męża nie są po bokach, jak to często bywa, ale włosy na czubku jego głowy przerzedzają się i nie rosną. Gdy tylko to zauważyłem, od razu zacząłem grzebać w Internecie w poszukiwaniu leku na łysienie. Znalazłem ten lek Regaine. Myśl - myśl i nadal kupiłem. Zaczęli się ubiegać. Zrobiłem wszystko, bo mężczyźni to drugie dzieci. Mam jedną córkę, ale nasz tata jest moim drugim dzieckiem. Sam nie może nic zrobić. Nakładałem 1 ml płynu 2 razy dziennie. Bardzo łatwy w użyciu. Aplikator jest bardzo wygodny w aplikacji na skórę. Po zastosowaniu Regain nowy wzrost włosów zauważono już po 5 miesiącach. Cóż, w zasadzie tak, jak napisano w instrukcji.

Zalety:

Łatwość obsługi, realne rezultaty.

Niedogodności:

Może jest cena, ale nie szkoda za działające narzędzie.

Czego nie próbowałem od nieco ponad 10 lat, kiedy miałem łysinę - butelki z pieprzem, olej łopianowy, olej łopianowy z pieprzem, ludowy wywar z pokrzywy, jakieś maski, szampony, nowoczesne remedium od stosunkowo niedrogich jak Aleran, po najnowocześniejsze drogie i skuteczne produkty firmy VICHY i wszystko wg.
Wypadanie włosów zaczęło się nagle w wieku 23 lat i już w wieku 30 lat było już mocno zakorzenione, co nie znaczy, że bardzo mnie to niepokoiło lub zawstydziło, ale jeśli mogę coś zrobić, aby naprawić sytuację, wolę to robić. Pomimo tego, że w młodości miałam mocne, szorstkie włosy - w wieku 30 lat górna część mojej głowy od tyłu głowy do przodu pozostała pokryta przezroczystym miękkim, martwym puchem. A potem spotkałem swojego znajomego, jest o 10 lat młodszy ode mnie, ale z tym samym problemem - w swoim wieku wyłysiał jak kolano - zauważyłem i głośno zauważyłem, że boli go głowa, zapytałem, co i jak. Opowiedział o piance Regaine i postanowiłam spróbować - zamówiłam sobie w prezencie na nowy rok od ukochanej, która wręczyła mi opakowanie trzech butelek.
W momencie pisania recenzji (dokładnie 3,5 miesiąca) w wyniku codziennych dwukrotnych zabiegów pocierania zużyłem około 1,5 butelki, chociaż wskaźnik zużycia powinien wynosić butelkę miesięcznie. Jest wygodny w użyciu, podczas porannego i wieczornego mycia zębów wbijam dokładnie połowę bezpośrednio w czepek i wcieram palcami w łyse miejsca - cały zabieg trwa nie dłużej niż minutę. Kompozycja nie jest tłusta, nie trzeba zmywać, zapach jest porównywalny z alkoholem, ale natychmiast znika.
W efekcie te martwe, puszyste włosy zaczęły nabierać struktury, na wyspach pojawiają się nowe włoski, dotyk głowy spotyka pewny opór elastycznymi naroślami, przypadkowemu spojrzeniu w lustro towarzyszy mimowolna uwaga: „Wow!” Chciałabym wierzyć, że po zakończeniu kursu osiągnięty wynik nie rozpadnie się, ale zdobędzie przyczółek przed rozpoczęciem kolejnego kursu - jestem bardzo zaintrygowana i zainteresowana ponownym zapuszczeniem dawnych włosów, mam nadzieję, że Regaine mi w tym pomoże. podziękować!

Zalety:

Działa i naprawdę pomaga

Niedogodności:

Kosztowne, efekt anulowania, drobne skutki uboczne

Lekarstwo jest przepisywane przez lekarza. Pomaga w utrzymaniu włosów, ale równomiernie, o ile ich używasz. Przyjemność nie należy do najtańszych - średnio 1500 r. Znowu, którą aptekę wybrać, gdzie jest akcja, gdzie jest karta rabatowa itp. Wady: czasami powoduje swędzenie i podrażnienie skóry głowy. Plusy: to naprawdę pomaga, nie trzeba myć włosów, można je trochę skierować (to znaczy jest element utrwalenia). Potrzebujemy dyscypliny w stosowaniu: postępujemy zgodnie z zaleceniami. Wtedy efekt będzie. A co najważniejsze: lekarz przepisuje kompleks. Żadnych występów amatorskich. To narzędzie nie powinno rozwiązać problemu. To część terapii wspomagającej. Został zaprojektowany, aby pomóc Ci w czasie, gdy lekarze szukają źródła Twoich problemów z włosami. Lub jest przepisywany, gdy nie masz nic do stracenia. Na przykład masz złą genetykę. Oczywiste jest, że ci pomoże. Ale po anulowaniu wszystko wróci do normy. Dlatego oceń wszystko odpowiednio..

Dobry dzień!

Jeśli znasz problem wypadania włosów, prawdopodobnie wypróbowałeś wiele różnych produktów. Mówię z mojego wieloletniego doświadczenia: najpierw trzeba ustalić przyczynę, a potem podjąć konkretne działania. Problem w tym, że ustalenie przyczyny może być bardzo trudne. a jeszcze trudniej go wyeliminować. Dlatego po długich, długich mękach i wędrówkach po lekarzach, przychodniach, uzdrowicielach (a to było), doszedłem do wniosku, że mam AHA. Bardzo nieprzyjemna choroba płci żeńskiej, z którą nic nie można zrobić, a jedynie tłumić wrażliwość mieszków włosowych na dihydrotestosteron przez całe życie.

Dziś moja recenzja jest poświęcona jedynemu uznanemu na świecie lekowi (a raczej substancji aktywnej) od AGA - Regain. Lek musi być przepisany przez lekarza, ale sam go kupiłem. Czemu? Argument lekarza był taki: wszystko, co rośnie wraz z nim, natychmiast odpadnie po anulowaniu. Cóż, przepraszam, nawet jeśli przez jakiś czas nie zobaczę kępek włosów na grzebieniu, a mój układ nerwowy nie zadrży na myśl o zbliżającym się myciu włosów.

Lek stosowany w leczeniu łysienia (łysienia). Działa stymulująco na porost włosów u osób z łysieniem androgenowym. Pojawienie się oznak wzrostu włosów obserwuje się po 4 miesiącach lub więcej stosowania leku. Początek i nasilenie efektu mogą się różnić w zależności od pacjenta. 5% roztwór leku stymuluje wzrost włosów bardziej niż 2% roztwór, który, jak wykazano, zwiększa wzrost włosów welusowych.

Po odstawieniu leku wzrost nowych włosów zatrzymuje się, aw ciągu 3-4 miesięcy można przywrócić pierwotny wygląd.

Dokładny mechanizm działania Regaine w leczeniu łysienia androgenowego nie jest znany..

Regaine jest dostępna w postaci sprayu i piany w stężeniu 2,5% i 5%. Opiszę 5% pianki (generalnie jest to problematyczne, nigdzie nie znalazłem sprayu i pianki 2,5%).

Produkt dostępny w dwóch opakowaniach - 1 butelka i 3 butelki.

Plastikowa tuba ze wszystkimi niezbędnymi informacjami w bardzo szczegółowej broszurze.

Sama butelka jest wydłużona z wąskim dozownikiem.

Aby otworzyć butelkę, trzeba połączyć strzałki na zakrętce i samej butelce i trochę odciągnąć - to taka technologia Nie wiem dlaczego

Konsystencja produktu jest zbliżona do pianki do golenia, ale bardzo szybko się osiada, dlatego należy szybko nałożyć produkt.

Z własnego doświadczenia: wziąłem butelkę ze sobą na wakacje. Lecieliśmy samolotem (myślę, że przyczyna jest taka, a raczej różnica ciśnień lub temperatur). A na wakacjach stwierdziłem, że piana przestała się formować, a produkt po prostu zaczął wypływać. Dlatego weź to pod uwagę i jeśli to możliwe nie zabieraj ze sobą nowej butelki (ale nie musisz też rezygnować z aplikacji na tydzień, a nawet dłużej).

W związku z tym pianka nie ma wyraźnego zapachu.

Aby wydobyć piankę, musisz trzymać butelkę ściśle w pionie.

Lek można stosować u kobiet i mężczyzn, ale dawkowanie będzie inne.

Możesz nakładać na obszary problemowe lub na całą powierzchnię głowy (jeśli sprawa jest zaniedbana). Rozstępy nakładam na prawie całą głowę. Powinien być nakładany na skórę głowy, a nie na włosy. Butelka wystarcza na prawie 2 miesiące.

Używam go w nocy. W przypadku pominięcia użycia nie należy podwajać dawki. Lepiej nie zapomnieć i nie przegapić.

Nie zauważono żadnych nieprzyjemnych ani skutków ubocznych.

Jeśli chodzi o zanieczyszczenie włosów, sytuacja tutaj nie jest zbyt dobra. Piankę używam na noc, rano myję włosy, wieczorem nie wyglądają zbyt dobrze (biorąc pod uwagę, że włosy są w zasadzie przetłuszczające się, ale wcześniej starałam się myć włosy co drugi dzień). Te. włosy trzeba codziennie myć pianką.

- dzieci i młodzież do 18 roku życia;

- wiek powyżej 65 lat;

- naruszenie integralności skóry głowy;

- dermatozy skóry głowy;

- nadwrażliwość na minoksydyl i inne składniki leku.

Jeśli podrapałeś się w głowę, nie powinieneś używać leku. Spali się dużo i wątpię w skuteczność w tym przypadku.

Nie należy również stosować w okresie ciąży..

Pierwszy wynik zobaczyłem po 8-9 tygodniach - dość szybko, bo producent sugeruje odczekanie 12 tygodni. Najważniejsze, żeby się nie poddawać i nie rzucać, jeśli nie widzisz wyniku.

Po pierwsze, włosy zaczęły mniej wypadać na ogół i podczas czesania / mycia.

Po drugie, miesiąc później zobaczyłem nowe włosy welusowe na całej mojej głowie. Niemniej jednak strata nie wróciła do normy i jest nadal zwiększona, ale dla mnie to również doskonały wynik. Będę nadal używał leku, w razie potrzeby zaktualizuję recenzję.

Dziwnie jest czytać recenzje, które mówią, że lek pomógł w sezonowym wypadaniu włosów lub po ciąży. W końcu mechanizm działania leku w zasadzie nie implikuje.

Jedna butelka kosztuje 1300-1500 rubli. Ostatnio kupiono trzy sztuki za 2900 rubli. - jest dużo bardziej opłacalne.

Jeśli masz pytania - zapytaj w HP.

Dobry dzień!


Szczerze mówiąc, nie chciałem pisać tej recenzji, bo sam nie rozumiem, jak taką skuteczność można łączyć z tak przykrymi efektami ubocznymi...
Chodźmy w porządku.


Krótko mówiąc, Minoxedil jest jedynym lekiem o udowodnionej naukowej skuteczności przeciwko wypadaniu, wypadaniu włosów, opóźnieniu wzrostu włosów i samym łysieniu. Wszystkie produkty z jego zawartością są lecznicze (nie są to suplementy diety ani witaminy).
minoxedil jest używany przez całe życie, ponieważ stan początkowy powraca w jednej chwili.

Jeśli interesuje Cię temat, witam w światowej sieci, jest dużo szczegółowych informacji, a opowiem Ci o swoich doświadczeniach ze stosowaniem najpopularniejszego w Europie leku zawierającego Minoxedil - Regene.


Podjąłem się tak poważnych środków nie dlatego, że zacząłem łysieć, wcale. Ale mam cienkie, cienkie włosy, które naprawdę chcę wzmocnić i urosnąć. Próbowałem już wielu rzeczy i jestem gotowy na wiele "w imię włosów", nawet na całe życie wcierania Minoxidilu.
Nawiasem mówiąc, kupiłem go w aptece, cena w momencie zakupu to 1456 rubli.
Przed zakupem tak wielu kardynalnych środków, przestudiowałem recenzje pod kątem „skutków ubocznych”, 2 osoby na 10 napisały o porostu włosów w najbardziej nieoczekiwanych miejscach, nie zauważyłem tego w ciągu trzech miesięcy.
Patrząc wstecz, radziłbym sobie z „zwiększoną owłosieniem”, w końcu - w końcu w każdym razie niechciane włosy są usuwane - o kilka więcej, o kilka mniej.
Ale wyprzedził mnie zupełnie inny „bok”, który nigdzie nie był wskazany - miałam trądzik. I to nie tylko kilka małych pryszczów, ale ogromne, czerwone, bolesne pryszcze - na głowie i czole. Dużo też drapali. Kiedyś starałem się nie zauważyć „może trądzik i wcale nie od Regain?”, Ale kiedy żadne lekarstwo nie pomogło im nawet wyschnąć, zrobiłem sobie przerwę i „Och, cud”, trądzik zniknął tak szybko, jak się pojawił.
Szczerze mówiąc, należy zauważyć, że włosy zaczęły rosnąć znacznie szybciej, nie miałem czasu na farbowanie korzeni, ponieważ już 10 dnia moi znajomi zauważyli, że mój kolor był widoczny. Wspaniale było nie martwić się o tempo wzrostu..
Jeśli chodzi o utratę, to nawet nie zwolniło, włosy wypadły tak samo jak wcześniej.
Ogólnie rzecz biorąc, jeśli jesteś gotowy na poważne kroki i możliwe konsekwencje, zdecydowanie warto spróbować, ale pójdę w poszukiwaniu analogów.

Witaj! Natychmiast chcę zrobić małe wyjaśnienie: to jest MOJE OSOBISTE DOŚWIADCZENIE ze stosowania Men’sRogaine Extra Strength 5% (lub po prostu Regaine 5%) i jest to pozytywne. Powiem wprost: gdyby wynik nie był tak namacalny i oczywisty, nie pisałbym o tym.

O mnie. Łysienie nie jest mi obce. Mam dziedziczną postać AGA (androgeny, czyli łysienie androgenowe, cierpi na to 90% łysiejących osób), wypadanie włosów zaczęło się około 4 lata temu.

Przed użyciem Rogaine moja łysiejąca głowa miała czas na wypróbowanie leczniczych szamponów ziołowych (to nie pomogło), wizytę u 2 moskiewskich trychologów o dobrej reputacji, poddanie się 2,5 miesięcznemu kursowi mezoterapii (10 sesji), a także uczestniczyłem w różnych sesjach masażu (prawie stale) w tym z grzebieniem laserowym. Postępowałem zgodnie z niemal wszystkimi zaleceniami specjalistów i jedyne, czego odmówiłem, to Propecia z finasterydem, bo bałam się problemów z potencją i ciśnieniem. W końcu prawie zdecydowałam się na przeszczep włosów i już oszczędzałam na tę operację..

Generalnie, kiedy zacząłem używać Rogaine, byłem bardzo sceptyczny. Ponieważ po tym wszystkim, czego doświadczyłem, stopień łysienia głowy nie był przyjemny - możesz spojrzeć na zdjęcie nr 1, to tydzień przed rozpoczęciem Rogaine. Jeśli w nauce, to w skali Norwooda-Hamiltona miałem 4 stopień progresywny.

Co to jest Men’sRogaine Extra Strength 5%?

Kupiłem kurs na 3 miesiące. W opakowaniu znajdują się trzy butelki 60 ml, instrukcja w języku angielskim, dozownik pipety. Zdjęcie nr 2 - wszystko, co było w paczce, łącznie z kopertą z napisem w języku angielskim. język „WIEDZA-MOC”, gdzie znajduje się krótka instrukcja użytkowania. W butelkach - płynny, bezbarwny i bezwonny, lekko oleisty w dotyku (dzięki glikolowi propylenowemu), szybko wysycha. Producent - dobrze znana w Rosji amerykańska firma Johnson & Johnson.

Co pisze producent:

Przetłumaczyłem z angielskiego przez Google Translate, ale potem znalazłem szczegółowe instrukcje w języku rosyjskim na stronie, na której kupiłem, cytuję stamtąd:

„Regaine 5% to jedyny na świecie balsam leczniczy na łysienie, którego skuteczność została potwierdzona wieloletnimi badaniami klinicznymi i dopuszczona do stosowania w Stanach Zjednoczonych i Unii Europejskiej. Lek jest oparty na substancji czynnej minoksydylu i substancjach pomocniczych.

Wśród pacjentów, którym zaleca się zamówienie Rogaine są mężczyźni w wieku od 18 do 65 lat z genetyczną (dziedziczną) predyspozycją do łysienia (łysienie androgenowe).

Zastosowanie Rogaine Extra Strength 5%:

Lek nakłada się 2 razy dziennie (rano i wieczorem) na obszary suchej skóry z objawami wypadania włosów. Do precyzyjnej aplikacji służą specjalne aplikatory dołączone do zestawu.

Dawka balsamu do jednorazowej aplikacji - 1 ml - pozostaje zawsze taka sama niezależnie od obszaru skóry skłonnej do łysienia.

Dzienna (całkowita) dawka wynosi 2 ml. Dokładnie sześć kliknięć pompką aplikatora daje 1 ml leku, który jest rozprowadzany od środka dotkniętego obszaru do granic ogniska. Po użyciu dokładnie umyj ręce..

Rogaine od dawna i mocno zajmował niszę leku kosmetycznego (bez recepty).

Lek jest nieszkodliwy, nietoksyczny, bezwonny i można go łatwo nakładać na problematyczne miejsca w domu bez pomocy.

Jest stosowany codziennie jako zabieg kosmetyczny przez około 10 milionów ludzi na całym świecie..

Teraz o moim własnym doświadczeniu w stosowaniu

1. Pipetą zrobiłem 6 „naciśnięć”, to jest zaledwie 1 ml, po czym rozprowadziłem go najpierw na koronę, a następnie na łysiny czołowe. Potarł go palcami, a następnie umył. UWAGA! Nie powtarzaj moich błędów - nakładaj WYŁĄCZNIE na skórę głowy, a nie na włosy, inaczej po prostu nie zadziała.

2. Nakładany rano i wieczorem. Rano - podczas prania, wieczorem - po powrocie z pracy, z reguły - przed obiadem.

3. Nie zawsze z niego korzystałem, zdarzały się sytuacje, kiedy zmuszano mnie do nie spędzania nocy w domu, a butelki były na półce w łazience, więc tęskniłem za nim do 3 dni (rzadko, ale zdarzało się). Ale jest to dopuszczalne, jeśli nie często, nie doświadczyłem negatywnych konsekwencji.

4. Pierwsze efekty stosowania zauważyłam już po 3 tygodniach i nie sprawiły mi one radości: długie włosy zaczęły intensywnie wypadać w miejscach przerzedzonych, szczególnie na koronie. ALE okazało się to koniecznym procesem, tak powinno być. Wkrótce strata ustała.

5. Po 1,5 miesiąca zaczęły się pierwsze nowe pędy lub raczej obfity puch. Łatwo było mi go zauważyć, ponieważ początkowo kontrastował z moimi ciemnymi włosami, był jaśniejszy, ale gdzieś 2-2,5 tygodnia po pojawieniu się nowe włosy pociemniały, wzmocniły się i zaczęły rosnąć szybciej, jak mi się wydawało.

6. Po 3 miesiącach stosowania wynik był oczywisty, więc w tym samym sklepie kupiłem kolejne 3-miesięczne opakowanie.

7. Teraz kończę ostatnią butelkę. Lot jest normalny. Wrzucam zdjęcie, możesz porównać. będę kontynuował.

Jeszcze kilka słów na zakończenie

Chciałem osobno powiedzieć o skutkach ubocznych, które miałem, zwłaszcza na początku. Po tym, jak Regaine wyschła na głowie, trwało to 10-15 minut, nadal starałem się „uzupełnić efekt” i masowałem skórę głowy, czasem tylko instynktownie ją głaszcząc, drapiąc. Z tego powodu nastąpiła łatwa reakcja, na skórze pojawiło się zaczerwienienie. Wszystko poszło gdzieś w 4 dni. Niczego nie nałożyłam, po prostu przestałam czesać palcami miejsce aplikacji.

Zamówiłem na tej stronie

(leczenie łysienia ru) od samego początku. Sześć miesięcy temu cena wynosiła 3400 rubli, teraz jest wyższa, ale ze względu na 5% rabatu jest nadal tańsza dla zwykłego klienta i jest bardzo wygodna przy odbiorze własnym.

Nadal cieszę się bardzo znacznym wzrostem włosów! Spośród minusów - czasami na włosach pozostają małe cząsteczki wysuszonej substancji przypominającej łupież. Czytałem w recenzjach, że jeśli używasz Pena Regain 5%, to tak nie jest. Ale zastanawiając się: przejść na pianę czy zachować balsam? Jeśli ktoś ma doświadczenie w korzystaniu - udostępnij, będę wdzięczny!

Wszystkim „przyjaciołom w nieszczęściu”, którzy mają wypadające włosy, radzę Rogaine - środek, który naprawdę przywraca porost włosów!


Przede wszystkim moje włosy są naturalnie cienkie, tłuste, były gęste jako nastolatka, a potem zaczęły się przerzedzać na czubku..

W pewnym momencie, w wieku 24 lat, zadzwoniłem na alarm i poszedłem do trychologa - trycholog wykonał trichoskopię (wybiórczo sprawdził grubość i gęstość włosów), zlecił badanie - drogie testy na hormony, żelazo itp. Trichoskopia wykazała, że ​​włos na koronie jest mniejszy niż powinien a włosy stają się cieńsze. Testy wykazały, że wszystko jest w porządku z hormonami i wszystkim innym. Na tym etapie ręce opadły mi i postanowiłem przestać chodzić do trychologa, bo nie jest tanio i jest tyle cudownych i „skutecznych” środków ludowych i nie-ludowych - maseczki olejowe, wywary z pokrzywy, zakupione serum, skórki z soli, ocet jabłkowy i inne hity Ayreka. Samoleczyłem się przez około rok - w rezultacie włosy z tyłu głowy dobrze odrosły i wyglądały świetnie, az przodu urosły o 5 cm w ciągu roku i, ponieważ były cienkie i rzadkie, pozostały. Dziewczęta z łysieniem androgenowym (jak się później okazało) środki ludowe nie pomagają. Postanowiono ponownie udać się do trychologa i nie wątpić w nią w przyszłości. Trycholog zrozumiał i wybaczył, rok później wykonał trichoskopię, dynamika była niestety ujemna, zmniejszyła się liczba włosów w okolicy ciemieniowej, stały się jeszcze rzadsze. Diagnoza - łysienie androgenowe (AGA) Do leczenia włosów wybrano lek Regaine na minoksydylu w formie piany, najpotężniejszy w tej chwili lek do leczenia łysienia, o wszystkich pułapkach stosowania Regaine i tak są! wspinać się mocno, ale znośnie. Preparat zacząłem stosować w czerwcu 2016 roku i stosuję go zgodnie z dotychczasową instrukcją, są pierwsze efekty, pojawiło się dużo nowych włosów, kontynuuję kurację.

Dziś chcę poruszyć tak smutny, a nawet tragiczny temat, jakim jest wypadanie włosów. Od 20 roku życia moje włosy zaczęły się stopniowo i powoli opuszczać. Próbowałem środków ludowej i specjalnych masek aptecznych, ale niestety nie było żadnych zmian, szybko i na pewno wypadałem włosy. A kiedy gęstość włosów odeszła tak bardzo, że nawet osoby wokół mnie zaczęły to zauważać, włączyłem alarm i zwróciłem się do trychologa. Lekarz zdiagnozował u mnie straszną diagnozę łysienia androgenowego, co oznacza, że ​​stan włosów się pogorszy, a ich liczba zmniejszy się.

Jedynym i pewnym sposobem na zatrzymanie tego procesu jest wcieranie minoksydylu w skórę głowy, w moim przypadku wybrano Regaine. Wcześniej próbowałam innych preparatów zawierających minoksydyl, ale były strasznie tłuste dla moich włosów. Regaine w sprayu pasuje idealnie - włosy nie brudzą, a nawet trochę nadają objętości.

Chciałbym zwrócić szczególną uwagę na działanie minoksydylu. Ten lek naprawdę pomaga wyrosnąć nowym włosom, po trzech miesiącach nabrałem puchu. Ale w pierwszym miesiącu użytkowania miałem okropny wypadanie włosów - wypadało 300 włosów dziennie. Jest to normalne działanie leku - powoduje wypadanie osłabionych włosów, które powinny wypadać w ciągu najbliższych trzech miesięcy. Ale po miesiącu łez i stresu wypadanie włosów poszło na marne i pojawiły się nowe włosy..

Więc komu poleciłbym Regaine?

Oczywiście tylko tym osobom, które cierpią właśnie na łysienie androgenowe. Ponieważ gdy zaczniesz przyjmować minoksydyl, będziesz musiał go pocierać przez całe życie, ponieważ po zaprzestaniu jego przyjmowania włosy nadal wypadają. Dodatkowo z biegiem czasu organizm przyzwyczaja się do tego i działanie nie staje się już tak skuteczne, w takim przypadku konieczne jest zwiększenie dawki leku. Na przykład zacząłem od pół nakrętki i nakładam co drugi dzień na zalecenie mojego lekarza. Dlatego przed rozpoczęciem terapii minoksydylem upewnij się, że masz łysienie androgenowe i skonsultuj się ze specjalistą.

Dziś moja recenzja dotyczyć będzie dość popularnego środka na wypadanie włosów za granicą, a tak trudnego do zdobycia tutaj, w Rosji. To aerozol Regaine 5% Minoxidil, który stymuluje wzrost nowych włosów.

Z naukowego punktu widzenia, lekarstwo ma na celu zwalczanie łysienia androgenowego, czyli łysienia.

Regaine może być używana zarówno przez kobiety, jak i mężczyzn. Nie ma takiego podziału jak np. W Aleranie, gdzie są fundusze osobno dla mężczyzn i osobno dla kobiet, a jedyną różnicą jest stężenie substancji czynnej - minoksydylu. W wersji damskiej 2%, w wersji męskiej 5%.

Twórcy Regaine postąpili inaczej. Butelka jest taka sama dla każdego, ale sposób aplikacji dla mężczyzn i kobiet jest inny.

Ale zacznijmy od pakowania.
Wygląda dość stylowo, a informacje na jego temat są w całości w języku rosyjskim, mimo że produkt jest wykonany w Szwajcarii.
Oprócz samego produktu w opakowaniu znajduje się również dość imponująca broszura. W którym wskazano sposób aplikacji, zalety tego leku, a także istotne miejsce poświęcono opisowi skutków ubocznych. Dlatego lepiej zapoznać się z nimi przed użyciem Narzędzie znajduje się w szczelnie zamkniętej butelce o pojemności 60 g, która wyposażona jest w bardzo sprytny mechanizm otwierania nakrętki.

Aby go otworzyć, musisz połączyć dwa trójkąty (na nakrętce i na samej butelce). A jeśli zrobisz to pomyślnie, czapka zostanie zdjęta bez żadnych problemów.

Za pierwszym razem miałem z nim problemy, ale później się do tego przyzwyczaiłem lub po prostu nie zakładałem czapki do końca, dopóki nie kliknęła.

Dozownik aerozolu jest bardzo podobny do kropli - prysznica do nosa. Długa biała końcówka, bardzo łatwo dociera do skóry głowy bez dotykania samego włosa, przez co produkt przepływa w postaci miękkiej, przewiewnej pianki.

Zgodnie z zaleceniami producenta bardzo niewielką ilość pianki nakładam od razu na problematyczny obszar i wmasowuję lekkimi ruchami masażu.

Dzięki takiemu formatowi produkt trafia bezpośrednio na skórę, nie brudząc włosów i w ogóle ich nie psuje.

Producent zaleca kobietom stosowanie Regain raz dziennie. Robię to głównie na noc, bo ze względu na lekki masaż skóry głowy lepiej nigdzie nie iść).

W przypadku mężczyzn liczbę aplikacji należy podwoić, dlatego stężenie substancji aktywnej, która wpłynie na obszar problemowy, będzie dwukrotnie większe. Na tym polega główna różnica między stosowaniem tego narzędzia przez mężczyzn i kobiety..

Regaine nie ma absolutnie żadnego zapachu, więc nie będzie kolidować z Twoim codziennym życiem. Jest to szczególnie ważne dla tych, dla których zapach produktu kosmetycznego odgrywa ważną rolę przy jego zakupie..

Chociaż Regaine jest bardziej lekarstwem, a problem, który rozwiązuje, jest dość poważny i możesz tolerować każdy z jego zapachów, aby go rozwiązać.

Butelka 60 g wystarcza na dwa i pół tygodnia codziennego jednorazowego użytku. Prawdopodobnie nadal nie jest to ekonomiczne. Ale wynik nie potrwa długo. Po pierwszym tygodniu stosowania tego leku zobaczyłem małe „antenki” - nowe włoski na czubku głowy, które już zaczęły wypadać z całej fryzury i stały się dość oczywiste.

Podobny efekt zaobserwowano podczas używania

Regina w postaci sprayu 2%, ale potem kupiłem go w Tajlandii, aw Rosji nie można było znaleźć tego środka, dlatego gdy skończyła się butelka, musiałem na chwilę zapomnieć o tym cudownym lekarstwie.

A teraz bardzo się cieszę, że Regaine znów ma wątpliwości i można ją kupić w najbliższej aptece. Będę go stosował na kursach, w okresie zaostrzenia wypadania włosów - jesienią i wiosną, jak radził lekarz - trycholog.

Polecam ten środek przy rozwiązywaniu problemów z zagęszczaniem, a także w przypadku sezonowego nadmiernego wypadania włosów..

Również witaminy, które trycholog zalecił przy grubych włosach -

Cena: ok. 1700 RUB w zależności od miejsca zakupu.